Plus Factor

Begeleid Wonen

Begeleid Wonen

In sommige gevallen is ambulante begeleiding in de thuissituatie door ons, of door onze ketenpartners, niet voldoende of niet meer mogelijk. Hierin biedt FundamentPlus de oplossing om deze jongeren op te vangen bij onze woonbegeleiding. In dat geval wordt overwogen of opvang bij één van onze locaties voor begeleid wonen de juiste oplossing biedt.

Woonbegeleiding met uitstekende voorzieningen

In onze woonvoorzieningen krijgen jongeren alle ruimte om zich in een prettige en veilige leefomgeving te ontwikkelen en een sociaal netwerk op te bouwen. Er vormt zich een community met sociale samenhang, waarin jongeren elkaar steunen, waarderen, stimuleren en inspireren. Wij geloven namelijk dat het van belang is dat jongeren van elkaar leren. Vaak zijn deze jongeren altijd omringd door volwassen hulpverleners, maar is de behoefte aan contact met leeftijdgenoten groot.

Woonbegeleiding is opgedeeld in drie fases waarbij wij jongeren ondersteunen van beschermd wonen, naar begeleid wonen en vervolgens naar zelfstandig wonen. Per fase neemt de intensiteit van begeleiding af, maar ondersteuning blijft indien nodig tot het einde van het traject beschikbaar.

Beschermd Wonen

Begeleid Wonen

Zelfstandig Wonen

24-uurs Woonbegeleiding

In sommige gevallen is ambulante begeleiding in de thuissituatie door ons, of door onze ketenpartners, niet voldoende of niet meer mogelijk. Hierin biedt FundamentPlus de oplossing om deze jongeren op te vangen bij onze woonbegeleiding. In dat geval wordt overwogen of opvang bij één van onze locaties voor woonbegeleiding de juiste oplossing biedt.

Woonvormen

Op het gebied van beschermd wonen bieden we verschillende woonvormen aan:

⦁ 24-uursopvang; de cliënt woont in een gebouw waar meerdere cliënten wonen. Iedere cliënt heeft een eigen kamer, keuken, woonkamer en het sanitair wordt gedeeld. Overdag zijn er altijd begeleiders aanwezig. ’s Nachts is er een nachtwaker.
⦁ Groepswonen; de cliënt deelt met twee of meer mensen een grote woning en heeft een eigen kamer. Het sanitair, de keuken en de huiskamer is voor gemeenschappelijk gebruik. Op vaste tijden zijn er medewerkers aanwezig. De cliënt kan 24 uur per dag een beroep doen op de begeleiding.
⦁ Ambulant begeleid wonen; de cliënt woont zelfstandig in een huis dat op naam staat van FundamentPlus. De begeleider gaat op afgesproken tijden bij de jongere langs om te informeren hoe het gaat.

Interesse in dit aanbod? Neem dan contact op via ons aanmeldformulier

Scroll naar top